Enormous room. Οφηλία. Η καρδιά της είναι ένα ρολόι.


Είμαι η Οφηλία. Αυτή που το ποτάμι δεν κράτησε. Η γυναίκα κρεμασμένη από το σκοινί. Η γυναίκα με τις κομμένες αρτηρίες. Η γυναίκα με την υπερβολική δόση ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΧΙΟΝΙ η γυναίκα με το κεφάλι στο γκάζι της κουζίνας. Χθες έπαψα να σκοτώνομαι. Είμαι μόνη μου με τα στήθη μου, τα σκέλια μου, την κοιλιά μου. Κομματιάζω το όργανο της αιχμαλωσίας μου την καρέκλα το τραπέζι το κρεβάτι. Αφανίζω το πεδίο της μάχης που ήταν η κατοικία μου. Ανοίγω τις πόρτες διάπλατα, για να μπει ο άνεμος και η κραυγή του κόσμου. Σπάζω το παράθυρο. Με τα ματωμένα χέρια μου ξεσκίζω τις φωτογραφίες των ανδρών που αγάπησα και που με χρησιμοποίησαν στο κρεβάτι στο τραπέζι στην καρέκλα στο πάτωμα. Πετάω τα ρούχα μου στη φωτιά. Ξεριζώνω από το στήθος μου το ρολόι που ήταν η καρδιά μου. Βγαίνω στο δρόμο ντυμένη το αίμα μου.

....


ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΜΟΝΗ / ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ / ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ Βυθός ωκεάνιος. Η Οφηλία σε αναπηρική πολυθρόνα. Ψάρια χαλάσματα πτώματα και τεμάχια πτωμάτων περνούν.

ΟΦΗΛΙΑ

Ενώ δύο άνδρες με ιατρικές μπλούζες τη δένουν μαζί με την πολυθρόνα από κάτω προς τα πάνω με επιδέσμους:


Εδώ Ηλέκτρα. Στην καρδιά του σκότους. Κάτω από τον ήλιο των βασανιστηρίων. Προς τις μητροπόλεις του κόσμου. Στο όνομα των θυμάτων. Αδειάζω όλο το σπέρμα που δέχτηκα. Μετατρέπω το γάλα των μαστών μου σε θανάσιμο δηλητήριο. Ανακαλώ τον κόσμο που γέννησα, μέσα στα σκέλια μου. Τον θάβω μες στην ντροπή μου. Κάτω η ευτυχία της υποταγής. Ζήτω το μίσος, η περιφρόνηση, η εξέγερση, ο θάνατος. Όταν με χασαπομάχαιρα στο χέρι θα διασχίζει τις καμάρες σας, θα γνωρίσετε την αλήθεια.


Οι άνδρες βγαίνουν. Η Οφηλία μένει στη σκηνή, ακίνητη στο λευκό παριτύλιγμα.


Χαίνερ Μύλλερ 1977 Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΜΛΕΤ



12:26 π.μ.





3:32 π.μ.




Το 1972, η χρονιά που ήρθα στον κόσμο, ήταν ένα δίσεκτο έτος. Άρχισε ένα κρύο πρωινό Σαββάτου και υπήρξε η μεγαλύτερη σε διάρκεια χρονιά έως τώρα, καθώς το UTC (Coordinated Universal Time) πρόσθεσε στο έτος αυτό δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα για να ισοφαρίσει μια καθυστέρηση στην περιστροφή της γης.


Ήταν η χρονιά της "Ματωμένης Κυριακής" και της "Ματωμένης Παρασκευής" για τη Βόρειο Ιρλανδία, η χρονιά που ο "Νονός" βγήκε στις αίθουσες, που ο Mariner 9 στέλνει εικόνες από τον Άρη και ο Luna 20 επιστρέφει στη γη με θαυμαστούς moon rocks, αλλά και η τελευταία χρονιά που πάτησε άνθρωπος στο φεγγάρι. Εκείνο τον Ιούνη συλλαμβάνεται η Ulrike Meinhof ενώ συνεχίζουν να σκάνε οι βόμβες της RAF και ακολουθεί ο Μαύρος Σεπτέμβρης στο Μόναχο. Ήταν η τελευταία χρονιά που εκτελέστηκαν μελλοθάνατοι στις παρισινές φυλακές και που οι εξεγερμένοι κρατούμενοι στη Maze Prison καίνε το μεγαλύτερο μέρος της. Ήταν ο χρόνος που η Atari παρουσίασε το Pong, που η Angela Davis βγήκε από τη φυλακή. Τον Μάη μια φωτία σε ορυχείο ασημιού στο Άινταχο σκότωσε 91 εργάτες, ενώ έναν ωκεανό μακριά η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπίσει μια μεγάλη απεργία μεταλλωρύχων. Ήταν ο Γενάρης που η γιουγκοσλάβα αεροσυνοδός Vesna Vulovic ήταν η μόνη επιζήσας αεροπορικού δυστυχήματος στην Τσεχοσλοβακία και που ο Γιαπωνέζος Shoichi Yokoi βρέθηκε μετά από 28 χρόνια περιπλάνησης στη ζούγκλα του Guam.

Το 1972 ήταν η χρονιά που κανείς δεν πήρε βραβείο νόμπελ για την ειρήνη, που ακόμα εξελίσσονταν γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Βιετνάμ, ο ψυχρός πόλεμος και το σκάνδαλο Watergate.

Τέλος μαζί μου το 1972 γεννήθηκαν η Junko Takeuchii (Γιαπωνέζα voice actress), o Espen Knutsen (Σουηδός παίχτης του χόκεϊ), η Dita VonTeese (Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα burlesque), o Roger "Infernus" Tiegs (Νορβηγός black metal μουσικός, ιδρυτικό μέλος των Gorgoroth), o Tag Adams (Αμερικανός gay pornographic ηθοποιός), η Αngham (Αιγύπτια τραγουδίστρια, παραγωγός και ηθοποιός), ο Jaak Mae (Εσθονός cross-country σκιέρ) και ο Evhen Tsybulenkno (Oυκρανός καθηγητής του διεθνούς δικαίου).

Επίσης πέθαναν πολλές/-οι εκείνη τη χρονιά, αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης συζήτησης.

Από περιέργεια και μόνο.




2:11 π.μ.